Follow:
Baby/kind

Verzorgingsproducten baby Veerle (0-3 maanden)

Toen ik nog zwanger was schreef ik al dat ik graag de baby verzorgingsproducten van Etos wilde gebruiken voor onze toekomstige baby. Inmiddels is Veerle bijna 3 maanden oud en heb ik de producten van Etos goed kunnen testen. Veerle heeft een mandje op haar commode staan, met daarin de verzorgingsproducten die we voor haar gebruiken. Ik laat zien wat er in dat mandje zit, hoevaak we het gebruiken en wat ik ervan vind.

Deze baby shampoo van Etos gebruik ik al vanaf de geboorte van Veerle. Om de dag doe ik haar in badje en dan was ik ook haar haren hiermee. Ik vind het ideaal dat er een pompje op zit. Ik vul het badje met water en zet de baby shampoo en wasgel beiden op de vensterbank. Als ik Veerle in badje doe, houd ik haar met mijn linkerhand vast en met rechts kan ik dan een pompje shampoo en wasgel pakken. Super handig en goed over nagedacht door Etos!
De shampoo schuimt goed en is gemakkelijk van het hoofdje af te spoelen. Ik kan echt zien dat het een milde baby shampoo betreft, want het water wordt er niet door vervuild.
Nu heeft Veerle nog niet zoveel haar dus of het haar haren echt zacht maakt kan ik nu nog niets over zeggen. Wel ruikt het product echt super lekker en na het badje ruiken Veerle haar haren ook echt heel lekker!

Ook deze wasgel gebruik ik al vanaf de geboorte voor Veerle. Het heeft diezelfde lekkere geur, ik ben er dol op! Ook de wasgel heeft een handig pompje, waardoor het gemakkelijk is om je kindje in je eentje in te zepen. Ik gebruik altijd 2 pompjes, maar je zou het ook prima afkunnen met 1 pompje als je een washandje gebruikt. Ik doe altijd wat wasgel op mijn handen en wrijf Veerle daarmee in. Ik vind het een prima product. Echt vies zijn baby’s toch niet en na de tijd ruikt ze altijd wel heel lekker door dit product.

De bodylotion gebruik ik ook om de dag, op de dag dat Veerle in badje is geweest. Water droogt de huid toch altijd iets uit en dan is het wel lekker om bodylotion op het net gewassen lijfje te smeren. Ik smeer altijd haar buik, rug, armen en beentjes ermee in. De bodylotion trekt snel in, ik kan vervolgens heel gemakkelijk een rompertje aantrekken bij Veerle. Als je baby echt een heel droog huidje heeft, is deze bodylotion niet verzorgend genoeg.

Ik dacht dat ik dit product bijna nooit zou gebruiken, maar ik gebruik het juist het vaakst van allemaal! De haarlotion gebruik ik namelijk elke dag. Het is een vloeibaar goedje (net zo vloeibaar als water) waarmee je de haren van je baby onder controle krijgt. Op deze manier is er geen pluk die raar zit op het hoofd van mijn dochtertje. Omdat het zo dun is, maakt het de haartjes niet vet en als het is opgedroogd zie je er niets van in het haar. Alleen dus dat het haar van je baby altijd goed zit! Mijn kraamverzorgster leerde mij om het overtollige haarlotion, dat nog aan je handen zit, af te smeren aan de kleertjes van je baby. Dit klinkt onaardig, maar hierdoor ruikt je baby juist de hele dag lekker! En het vlekt niet op kleding!

Deze Etos baby producten bevatten (volgens de verpakking) natuurlijke extracten van katoenzaad. Dit is speciaal voor de gevoelige en tere babyhuid. Ook zijn ze pH neutraal. Wel zit er een beetje parfum in (daardoor ruikt het zo lekker!) dus mocht je baby echt een super gevoelig huidje hebben dan vraag ik mij af of deze producten wel geschikt zijn.

De 4 Etos producten die ik hierboven heb genoemd, ga ik zeker weer kopen als ze leeg zijn! Ze kosten allemaal €1,99 en de bodylotion kost €2,99 en dat vind ik echt super goedkoop voor producten van 300 ml! Als ik kijk naar de hoeveelheid die er nu, na bijna 3 maanden nog in zit, is dat 3/4. Natuurlijk wordt Veerle steeds groter en zal ik steeds meer product nodig zijn, maar naar alle waarschijnlijkheid kan ik er dus met zo’n product een klein jaartje vooruit. De bodylotion gaat wel wat sneller, maar daar gebruik ik ook aardig veel van. Die zal ik waarschijnlijk wel eerder bij moeten kopen.

Ik kocht ook nog de Etos talkpoeder en schuimbadje. Beiden gebruik ik nooit. De talkpoeder niet omdat Veerle (nog) geen luieruitslag heeft en het schuimbadje niet omdat de shampoo en wasgel al voldoende zijn.

De Sudocrem zit ook in hetzelfde mandje, maar ook die gebruik ik nauwelijks. Zoals ik hierboven al heb laten weten, heeft Veerle (nog) geen luieruitslag. Misschien dat dit ooit nog gaat komen en dat ik er dan alsnog gebruik van ga maken?!
In Veerle haar tweede week heb ik wel iets gebruikt om tussen haar liezen te doen, omdat die een beetje rood werden. Nadat ik deze Sudocrem daar 2x op heb gesmeerd, heeft ze daar nooit meer last van gehad.

Hoe simpel, maar wat ontzettend handig is dit potje Vaseline! In de eerste weken na haar geboorte heb ik dit potje veel gebruikt! Veerle had ontzettend droge handjes en voetjes en de Etos bodylotion deed niet genoeg voor haar. Ze had echt barstjes en velletjes op haar handjes en voetjes en met deze Vaseline werd dat elke keer een stukje minder. Ze heeft er zeker een dikke maand last van gehad, maar daarna was het verdwenen! Sindsdien staat dit potje even niks te doen, maar ik weet zeker dat ik deze wel weer ga gebruiken als ze een ruw huidje/plekje krijgt.

Andere moeders: welke producten gebruiken jullie voor je baby/kindje?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Reacties

 • Reply Natascha

  Wat leuk om te zien welke producten je allemaal gebruikt! Mijn kindje is gevoelig voor parfum dus die producten van Etos kan ze helaas niet gebruiken. Ik gebruik oa de billenspray van Zarqa, dat vind ik echt een aanrader!

  07/05/2017 at 09:23
 • Reply Manon

  Ik gebruik de bodylotion van Kruitvat. De shampoo en badschuim van Zwitsal en voor de droge ruwe plekjes Bepanthen. Dat werkt echt super. Maar misschien ga ik binnenkort de Etos producten ook proberen 🙂

  07/05/2017 at 09:36
  • Reply Bertine

   Oh Bepanthen, dat is ook wel een goeie om in huis te halen!

   07/05/2017 at 14:52
 • Reply Roxanne

  Ik gebruik ook met liefde de Ets baby producten! Omdat Benthe soms een erg droog huidje heeft, doe ik soms wat van de badolie in het water en heb ik ook de huidolie af en toe in gebruik. En ook Benthe gaat niet elke dag in bad. Die kleintjes maken zich toch nog niet vies en te vaak in bad droogt hun huidje alleen maar uit.
  In plaats van Sudocrem gebruiken wij Bepanthen baby, die trekt beter en doorzichtig in dan Sudocrem. Mijn vriend gebruikt op het werk (woongroep met dementerende ouderen) ook Bepanthen, terwijl eerder Sudocrem gebruikt werd

  16/05/2017 at 22:10
 • Laat een reactie achter