Follow:
Baby/kind

Voor het eerst naar Ballorig

Gisteren gingen we voor het eerst naar Ballorig, een kinderspeelparadijs. Nu ze 1 jaar is, leek het mij wel leuk om daar eens met Veerle naar toe te gaan. Ik was heel benieuwd wat ze ervan zou vinden. En ik was ook heel benieuwd naar de drukte en waarom andere ouders het een krijspaleis noemen.

We waren er rond 10.15 uur, op zaterdagochtend dus. De zaterdag van de voorjaarsvakantie nog wel. Het was rustig op de parkeerplaats, er stonden nog maar enkele auto’s. Eenmaal binnen vond ik het kleiner dan ik had verwacht. We betaalden €7,- voor Veerle en zelf konden we gratis naar binnen. Ik vroeg nog waar we als ouders zijnde niet mochten komen, maar we mochten overal op en in. Schoenen uit en let’s go!

Er was een speciale ruimte voor kinderen tot en met 4 jaar. Daar was een mini glijbaan, kleine trampolines, een ballenbak en een grote ruimte waar kinderen kunnen lopen of kruipen en kunnen spelen met mega Lego blokken. Er staan tafeltjes om deze ruimte heen, zodat je als ouders eromheen kunt zitten en zo je kind goed in de gaten kunt houden. Je kunt ook zelf in deze ruimte, zodat je samen met je kindje kunt spelen.
Veerle vond het heel leuk. Ze moest hard lachen toen ze van de glijbaan ging, keek haar ogen uit in de ballenbak en ging zelf op ontdekkingsreis. Als Veerle straks kan lopen, zal ze het vast nog veel leuker vinden.

Voor de oudere kinderen was er een springkussen en een groter klimtoestel. Daar mochten wij ook samen in met Veerle, maar dat hebben we niet gedaan. Daar is ze echt nog te klein voor en bovendien kunnen de oudere kinderen zo ongestoord hun gang gaan.

Wij waren er van 10.15 uur tot 11.30 uur. Ik vond het niet super druk, het was goed te doen. Veerle vond het erg leuk en keek haar ogen uit. Ik vond het zelf ook erg leuk om samen met haar te spelen, maar ook het contact dat zij met andere kindjes had en wij met andere ouders.

Het enige nadeel vond ik dat je zelf geen eten en drinken mee mag nemen. Op zich kun je er rustig een uurtje gaan spelen, zonder dat je wat eet of drinkt. Wij hebben er een kop koffie (€2,-) en thee (€1,80) gehad en voor Veerle hebben we 100% appelsap (€2) gehaald. We hadden haar eigen beker meegenomen, maar ze heeft het daar gewoon met een rietje gedronken. Ranja was echt super goedkoop, maar daar vind ik Veerle nog te jong voor. Voor Veerle kochten we ook een zakje met knijpfruit (€1,50, daar betaal ik normaal in de winkel 99 cent voor). Ik vond het prettig dat ze ook gezonde dingen hadden. Ik vond de prijzen nog best wel meevallen. Als je bij wilt kletsen met een vriendin, kun je ook leuk daar zitten voor een kop koffie of een lunch en de kindjes hun eigen gang laten gaan. Ik vond het leuk en ben van plan om vaker te gaan!

Ga jij wel eens naar een kinderspeelparadijs met je kind(eren)?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Anouk

  Ik ben afgelopen week naar de flierefluiter geweest. Onze jongens zijn ouder natuurlijk, maar ook daar hebben ze binnen een speciaal gedeelte voor de kleintjes… En straks met mooi weer is het buiten voor jullie ook leuk, er is van alles en er zijn ook dieren. Groot voordeel is dat je er wél je eigen eten en drinken mee mag nemen, zowel binnen als buiten. Kidscity in Borne is ook wel gezellig vind ik, geen eigen consumptie maar de horeca is daar wel goed als je er bijvoorbeeld wil lunchen of avondeten.

  04/03/2018 at 20:10
  • Reply Bertine

   Oh wat een goede tip! Ik heb nog nooit van de Flierefluiter gehoord, maar op hun website staat een leuk filmpje. Ziet er mooi en groot uit! Bedankt voor de tip!
   Kidscity wil ik ook nog eens een keer naar toe!

   05/03/2018 at 09:43

  Laat een reactie achter