Follow:
Overig

Voor het eerst pompoensoep gemaakt

Ik heb ooit eens pompoensoep gehad, bij La Place. Dat is echt al heel lang geleden, maar ik kon mij nog wel herinneren dat ik het erg lekker vond. Nu ben ik niet van het ingewikkelde koken, maar pompoensoep is helemaal niet moeilijk! Je hebt hele simpele recepten, maar ik koos een iets uitgebreider recept. Wel met een heel gemakkelijk kitje waarin alle ingrediënten al zitten!

Dit verspakket heb ik bij de Lidl gekocht. Als ik mij niet vergis kostte deze bijna 3 euro. Ik heb een soortgelijk pakketje ook eens bij de Jumbo zien liggen. Daar zitten net iets andere ingrediënten in. Misschien dat ik die binnenkort ook eens ga proberen, om te vergelijken. Online zijn ook verschillende recepten te vinden. Van hele simpele tot uitgebreide pompoensoepen.

Hier zie je de pompoen en de wortel die in stukjes zijn gesneden. Daarachter zie je heel veel rommel. Dit pakket bevat namelijk behoorlijk veel producten die gesneden moeten worden. De pompoen dus, wat een werk was dat! Ik heb nog nooit eerder een pompoen gesneden, maar het was best lastig en ik kwam erachter dat ik niet echt geschikte messen hiervoor heb. Uiteindelijk is het wel gelukt. Daarna dus de wortel gesneden, de rode uit, het stukje gember en de appel. De knoflook moest worden geperst en de sinaasappel uitgeperst. Het mooie aan het Lidl pakket is dat je alles gebruikt en de hoeveelheden precies op maat zijn. Zo zat er een heel klein stukje gember in en echt een teentje knoflook.

Op de wikkel van de verpakking staat precies hoe je het moet bereiden. Dat ga ik hier niet uitleggen, want het ligt er dus net aan welk pakket je hebt. Of je moet even op zoek gaan naar een recept waarbij je de producten los moet kopen. In elk geval moesten er eerst wat dingen verwarmd worden in de pan en daarna een liter water erbij en koken maar!

Tot slot moest alles gepureerd worden (lang leve de staafmixer die ik gebruik voor babyhapjes) en werd het een gladde soep. Dit is echt een zoete pompoensoep, heerlijk! Ik ga dit veel vaker maken. Ik wil ook het pakket van de Jumbo eens proberen en ik wil ook nog de meest simpele variant maken. Ik ben benieuwd welke het lekkerste zal zijn. Al vraag ik mij af of deze pompoensoep overtroffen kan worden, want hij is heerlijk!

Heb jij al eens pompoensoep gemaakt?

 

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter