Follow:
Baby/kind

Wat geef je als kraamcadeau?

Ben je op zoek naar inspiratie voor een kraamcadeau? Ik bedacht mij dat ik nooit heb geschreven over de kraamcadeaus die wij destijds hebben gekregen. Afgelopen week ging ik op kraamvisite en moest ik zelf weer even nadenken over wat een geschikt cadeau zou zijn. Daarom leek het mij een leuk idee om alsnog een artikel te schrijven met kraamcadeau inspiratie.

Wikkelcape
Een wikkelcape gebruik je de eerste weken na de geboorte veel, vooral als het kind in de herfst of winter geboren wordt. Het houdt de baby lekker warm en het is veiliger dan een dekentje. Die eerste weken pakte ik elke dag wel een schone wikkelcape uit de la. Het is erg fijn om er daarom wat meer op voorraad te hebben dus als kraamcadeau is het ideaal.

Kleertjes
Kleertjes zijn altijd heel leuk om te geven en te krijgen, vind ik zelf. Ik koop zelf het liefst maat 62, omdat maat 56 niet altijd lang meer past en maat 68 het vaakst gegeven wordt. Ik probeer de kleertjes altijd te kopen bij een winkel die niet in de woonplaats zit van de kersverse ouders (dat gaat natuurlijk niet op als ze in een grote stad wonen), want op die manier is de kans kleiner dat ze het zelf al hebben gekocht.

Gepersonaliseerde cadeaus
Een cadeau met de naam van de baby is ook heel erg leuk. Ik ben echt een liefhebber van gepersonaliseerde cadeaus. De ouders hebben met heel veel liefde hun kind die naam gegeven en ze zullen helemaal trots zijn als ze die naam zullen zien staan. Bij Drukland.nl kun je zelf slabbetjes en mutsjes ontwerpen met naam.

Zwemspullen
Wij hebben destijds zelf een pakket met zwemspullen gekregen en dat vond ik erg origineel! De meeste mensen komen met kleertjes of cadeaubonnen en denken er niet aan om zwemspullen te geven. Maar hoe schattig is een baby zwembroek of badpak? En een babyzwemband is echt heel handig en dat hebben de kersverse ouders vast nog niet in huis.

Speelgoed
Het is ook erg leuk om speelgoed mee te nemen. Speelgoed waar baby’s al snel wat aan hebben: Oball, knisperboekje of een rammelaar. Speelgoed van hout is ook erg mooi. Een houten trein bijvoorbeeld kan eerst voor de sier in de babykamer staan en na een jaar kunnen ze er ook echt mee spelen.

Gipsset voor afdrukjes
Met een gipsset kunnen de ouders een voet- of handafdruk maken van hun baby. Ik heb dit zelf ook gedaan toen Veerle ongeveer een maand oud was. Dat resultaat hangt bij ons in de keuken. Onvoorstelbaar dat haar voetjes zo klein waren. Wat een leuk aandenken!

Spaarpot
Hoe leuk is het om voor de pasgeboren baby een spaarpot mee te nemen? En afhankelijk van je budget kun je misschien ook alvast een start maken door er wat geld in te doen.

Luxe verzorgingsproducten
Iedere baby heeft verzorgingsproducten nodig zoals shampoo en wasgel. Ga voor een luxe (en dus duurder) merk, dikke kans dat ze dat nog niet hebben. Dan geef je een luxe, maar toch ook praktisch cadeau.

Cadeaubon
Kun je geen keuze maken? Een cadeaubon is altijd goed. Dit kan van een drogisterij zijn (zodat ze luiers in kunnen slaan), maar ook van een winkel met kinderkleding of van een warenhuis. Als je slim bent, koop je de cadeaubon in een winkel in de woonplaats van de ouders, zodat ze niet ver hoeven te rijden om er iets leuks voor uit te zoeken.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Kirsten

  Op dit moment ben ik zelf 27 weken zwanger en ben heel benieuwd wat de kraamtijd ons gaat brengen. Wij zijn best wel goed voorbereid dat we eigenlijk de complete babyuitzet al bij elkaar hebben.. Opa’s en Oma’s zeggen al dat we niks meer mogen kopen want anders blijft er niks meer te geven, oeps! Maar originele cadeau’s zijn altijd leuk. Vooral met naam erop straks. 🙂 X

  25/10/2018 at 12:05
  • Reply Bertine

   Oh zo spannend! Heel herkenbaar, wij dachten ook alles al te hebben. Toch kwamen mensen met hele leuke en originele cadeaus aanzetten. En cadeaubonnen zijn altijd leuk voor kleertjes enzo. Goede zwangerschap nog!

   25/10/2018 at 13:39

  Laat een reactie achter