Follow:
Baby/kind, Overig

Weekend Berlijn (met baby)

Afgelopen donderdag vertrokken we met de trein naar Berlijn. Met zijn drieën. Ik vind het altijd ontzettend leuk om erop uit te trekken rond de Kerst periode. Alles is dan altijd zo mooi versierd. In Berlijn was ik al 2x eerder vlak voor Kerst en ik blijf dat mooi vinden. Aangezien we samen met ons dochtertje van 10 maanden oud gingen, kozen we een stad waarbij het goed te doen is om met kinderwagen rond te lopen. Vandaar dat het Berlijn is geworden. Bij deze een kort verslag van ons leuke weekend!

We stapten op in Bad Bentheim, in Duitsland. Vanaf daar ben je in 4 uur met de trein in Berlijn. Het is een rechtstreekse verbinding. Ik moet zeggen dat die reis ons echt super goed bevallen is! We kozen een coupe uit waar fietsen geplaatst kunnen worden, zodat we genoeg ruimte hadden voor de kinderwagen. Daarachter konden we zelf zitten en ondertussen stonden de kinderwagen en grote koffer in ons zicht. Zowel de heen- als de terugreis was er voldoende plek in de trein en dus kon Veerle ook op een eigen stoel zitten of liggen. Dat was wel handig, al heeft ze weinig geslapen. Vanaf Berlin Hauptbahnhof was het nog maar 1 halte met de metro tot we dichtbij ons hotel uitkwamen. Nog een paar honderd meter lopen en we waren er, allemaal prima te doen.

We hebben donderdag en vrijdag even regen gehad. Gelukkig heeft Berlijn verschillende overdekte winkelcentra’s. De kerstversiering daar is echt geweldig! En er zitten zelfs Kerstmannen klaar om samen met je op de foto te gaan. Uiteraard tegen betaling.

We zijn ook veel Kerstmarkten af gegaan, super gezellig. Het leukst is het om een Kerstmarkt te bezoeken als het donker is, al is het dan op de meeste plekken erg druk. De Kerstmarkt bij Charlottenburg vonden we niet te doen met kinderwagen, daar zijn we snel weg gegaan. Die op Alexanderplatz vinden wij het leukst en die is prima te doen met kinderwagen.

We hebben ontzettend veel gewandeld elke dag! We zijn echt hele dagen op pad geweest. Van ‘s morgens 10.30 uur tot ‘s avonds 21.00 uur. Dat betekende opblijven voor Veerle, al viel ze vaak in de kinderwagen in slaap. Vaak deed ze ‘s middags een dutje en ‘s avonds een dutje in de kinderwagen. Normaal wil ze echt niet meer in de kinderwagen slapen, maar als je de hele dag op pad bent dan wordt je vanzelf moe! Ze heeft het echt ontzettend goed gedaan!
De meeste restaurants hebben wel een kinderstoel en willen wel een potje eten voor je opwarmen. Wat ze maar weinig hebben is een verschoonmat bij de toiletten. Gelukkig zijn er wel genoeg andere plekken waar dat kan: McDonald’s, het prachtige KaDeWe warenhuis of zelfs bij de supermarkt.

Etalages kijken vind ik fantastisch rond de feestdagen! Winkels pakken enorm uit. Het was wel mega druk, logisch zo vlak voor kerst, maar nog wel goed te doen. Met de kinderwagen konden we de winkels wel door gelukkig. De metro was ook prima te doen, al is het altijd wel even zoeken welke lift je moet hebben. Je moet geen haast hebben, want we hebben regelmatig meegemaakt dat de lift propvol is als hij eindelijk bij je aankomt. Maar als je uitgebreid de tijd hebt dan is het allemaal heel goed te doen.

Wij hebben ervoor gekozen om lekker veel te wandelen en te genieten van de Kerstversiering. En natuurlijk te genieten van ons als gezin. Het was heerlijk! En Berlijn is daar echt een goede stad voor!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Manon

    Wauw wat mooi allemaal zeg!

    18/12/2017 at 20:41
  • Laat een reactie achter