Follow:
Baby/kind

YouTube kids nu in Nederland (gratis te downloaden)

Vandaag is het ‘Safer Internet Day’. Elk jaar wordt er aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord Internet gebruik. Vandaag is YouTube Kids gelanceerd, een fantastische app waarmee je kinderen veilig hun favoriete YouTube video’s kunnen bekijken. YouTube kids was al een hele tijd een populaire app, maar nog niet beschikbaar voor Nederland. Vanaf vandaag komt daar verandering in!

Gemakkelijk te downloaden
Ik heb zelf de app gedownload op mijn mobiel en dat ging heel gemakkelijk. Ik vulde de voornaam van mijn kind in, samen met de leeftijd. Vervolgens kreeg ik al een automatische selectie van Bumba, Nijntje en nog veel meer kinderprogramma’s. Je kunt selecteren op shows, muziek, leren of ontdekken. Je kunt als ouder zelf kiezen of er ook gezocht mag worden op YouTube kids.

Als je als ouder voor de eerste keer de app opent, wordt er uitgelegd hoe YouTube Kids de video’s selecteert. Je kunt voor elk kind instellen welke video’s getoond mogen worden en je kunt zelfs de maximale kijktijd inschakelen. Een ouder kan ook terug zien waar het kind naar heeft gekeken.

Vrolijke app
De app ziet er super vrolijk uit, echt speciaal voor kinderen ontwikkeld van 0 tot 13 jaar. Je kunt de app gebruiken op je smartphone of tablet, maar ook op je tv (bij een Smart TV of door middel van Chromecast). Het is niet mogelijk om een video te uploaden of om een reactie onder een video achter te laten. YouTube Kids is gratis, maar er komen wel advertenties voorbij. Voor YouTube (Kids) zonder advertenties is er YouTube Premium, waarbij je een vast bedrag per maand betaald.

Je kunt de app downloaden via Google Play (voor Android) of Apple Store (voor iPhone).

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter