Follow:
Overig

Zo ga je goed voorbereid het nieuwe jaar in

Afgelopen jaar is weer ontzettend snel voorbij gegaan. Het duurt dan ook niet lang meer voordat we het nieuwe jaar inluiden. Het nieuwe jaar kun je maar beter zo goed mogelijk voorbereid in gaan. Dit om een goed begin van het jaar te maken, maar ook om kosten te besparen. Ik geef je tips hoe je zo goed mogelijk voorbereid het nieuwe jaar in kunt gaan.

Check je zorgverzekering
Ga na of je zorgverzekering nog dekt wat jij wilt. Verander je polis als je zwanger bent, je een grote gebitsverandering moet ondergaan of als je denkt je ergens anders goedkoper te kunnen verzekeren. Ga even na welke zorg jij in 2019 wilt ontvangen en pas hier je verzekering op aan.

Ga al je abonnementen na
Kijk even goed of je al je abonnementen wilt blijven aanhouden in 2019. Veel abonnementen verlengen zich automatisch namelijk. Misschien lees je dat tijdschrift helemaal niet meer, ga je toch minder vaak naar de sportschool dan je vooraf dacht of heb je alles op Netflix al gezien? Kijk ook even goed naar je energiecontract bijvoorbeeld, mogelijk kan dat goedkoper.

Schaf een nieuwe agenda aan
De eerste afspraken voor 2019 heb ik al gepland staan. Ik heb vorige week dan ook een nieuwe agenda voor 2019 moeten halen. Ik kies zelf het liefst een kleine agenda, die ik overal mee naar toe kan nemen. En een grote planner voor thuis. Misschien is een verjaardagskalender drukken ook wel een goed idee? Dan kan ik per maand zien wie er jarig is.

Doe die lang uitgestelde klus
Zorg ervoor dat je die lang uitgestelde klus nog in 2018 doet. Misschien heb je wel kerstvakantie? Of ben je nu een paar dagen vrij? Ga nog even hard aan de slag om die klus af te ronden. Je begint het nieuwe jaar dan met een heerlijk, opgelucht gevoel.

Bereid je goede voornemen voor
Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met een goede voornemen. Ik ben er zelf niet echt een voorstander van, omdat ik vind dat je dit niet uit moet stellen tot een nieuw jaar. Maar voor iedereen die zich wel bezig houdt met goede voornemens: bedenk ze vast en zorg ervoor dat je er in 2019 ook direct mee aan de slag kan. Wil je gezonder eten? Zorg ervoor dat er voldoende groenten en fruit in je koelkast te vinden zijn. Wil je meer aandacht aan je kind besteden? Plan alvast wat leuke uitjes voor in het nieuwe jaar.

Op naar 2019!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Laura | I scream beauty

  Klusjes doe ik ook het liefst nu nog! Het liefst gelijk morgen haha. Ga ik ook doen (traphekjes bevestigen :))

  26/12/2018 at 07:44
 • Reply Mana

  Doe die lang uitgestelde klus.
  Deze is mooi! Ga ermee aan de slag:)

  04/01/2019 at 14:58
 • Laat een reactie achter