Follow:
Overig

Zo kun je goedkoper leven

In 2019 zal het BTW tarief omhoog gaan, van 6% naar 9%. Daar zijn we natuurlijk niet blij mee, maar we kunnen het niet veranderen. Wat we wel kunnen veranderen, is ons uitgavenpatroon. Er zijn veel dingen waar we op kunnen besparen en op die manier goedkoper kunnen leven.

Kijk naar je vaste lasten
De huurprijs of hypotheekkosten staan vast (mits je gaat verhuizen, maar dat is wel een heel drastische maatregel), maar er zijn genoeg vaste lasten waar je op kunt besparen. Kijk eens of je per januari kunt overstappen naar een goedkopere zorgverzekeraar. Of misschien kan je auto bij een andere partij wel goedkoper verzekerd worden dan bij de partij waar je nu zit. Dat geldt natuurlijk voor al je vaste lasten. Ga er eens voor zitten en zoek het uit!

Bespaar op verlichting
Nu het ‘s avonds eerder donker wordt, zul je de lampen waarschijnlijk de hele avond aan hebben. Wist je al dat led verlichting 85-90% zuiniger is dan een gloeilamp? Vervang al die gloeilampen uit je woning voor led verlichting. Het is even een investering, maar die verdien je in de meeste gevalen datzelfde jaar nog terug. Bij Budgetlight.nl zijn de led lampen scherp geprijsd.

Besparen op boodschappen
Er zijn verschillende tips om te besparen op de boodschappen: Ga vooral niet met een lege maag boodschappen doen, maak van te voren een lijstje, kies het goedkoopste (eigen) merk product, ga naar meerdere supermarkten om gebruik te maken van de aanbiedingen en haal de meeste boodschappen bij een discountsupermarkt.

Vries restjes eten in
Heb je een portie eten over? Gooi het niet weg, maar vries het in! Met 2 overgebleven porties (of 3 porties als je met z’n drieën bent, etc.) scheelt dat alweer 1 maaltijd.

Eerst verkopen
Heb je een geweldige tas gezien, die je erg graag wilt? Verkoop dan eerst een andere tas, die je niet meer gebruikt. Maak met jezelf de afspraak dat je eerst iets verkoopt, voordat je iets nieuws koopt.

Schrijf de uitgaven op
Pinnen gaat ontzettend makkelijk en snel. Dikke kans dat je geen idee hebt wat je per maand uitgeeft. Koop een klein notitieboekje en schrijf alle uitgaven, die je hebt betaald met je pinpas, op. Mogelijk schrik je ervan aan het eind van de maand. Kijk dan goed naar welke uitgaven niet nodig waren geweest en leer ervan voor de komende maanden.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter