Follow:
Overig

Zo raak ik mijn foto’s nooit kwijt

Sinds Veerle is geboren, heb ik ontzettend veel foto’s op mijn telefoon staan. Op een gegeven moment bedacht ik mij dat ik ze wel ergens op moest slaan, want stel je voor dat mijn mobiel ooit stuk zou gaan of ik hem zou verliezen… dan zou ik alle (baby)foto’s van Veerle kwijt zijn. Dat zou verschrikkelijk zijn! Mijn laptop heeft niet genoeg ruimte voor alle foto’s en dus ging ik zoek naar een goed alternatief. Ik ontdekte de ‘Cloud’.

Sinds ik een iPhone X heb, maak ik enorm veel foto’s. De portret functie zorgt ervoor dat mijn foto’s er bijna professioneel uit zien. Ik sla alle foto’s op in iCloud, dat is de opslagdienst van Apple. Er is ook een speciale Samsung Cloud voor Samsung toestellen. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Samsung Galaxy A50; dit is een heel betaalbaar toestel met maar liefst 3 camera’s! Eentje voor het maken van scherpe foto’s, eentje voor Ultra Wide foto’s en eentje om extra diepte te creëren. Ook heeft deze telefoon een Selfie Focus functie. De prachtige foto’s die je hiermee maakt (of met een ander Samsung toestel) wil je natuurlijk veilig opslaan in de Samsung Cloud.

Heb je een ander Android toestel, dan zijn er ook andere Cloud diensten. In deze blog lees je  welke Cloud diensten er allemaal zijn, inclusief de voor- en nadelen. Ik zou je wel adviseren om een grote(re) internetbundel te nemen als je gebruik gaat maken van een Cloud. Je kunt ervoor kiezen dat je foto’s enkel doorgestuurd worden naar de Cloud, als je (weer) WiFi verbinding hebt. Dat bespaard je MB’s. Nadeel kan wel zijn, dat je laatste (vakantie)foto’s weg zijn, als er iets met je telefoon gebeurd. Daarom kun je beter een abonnement nemen met een grote internetbundel, zodat je foto’s altijd en overal naar de Cloud gestuurd worden.

Bij het gebruik van een Cloud, worden je bestanden online opgeslagen. Dat betekent dat je het apparaat (in dit geval je mobiel) niet perse nodig hebt als je bij je bestanden wilt. In het begin was het gebruik van mijn Cloud gratis, totdat ik de maximale opslagruimte had bereikt. Per maand ging ik toen 1 euro betalen en nu ook dat niet genoeg meer bleek, betaal ik 3 euro per maand. Wat mij betreft is dat het helemaal waard! Ik weet dat mijn foto’s veilig staan en ik raak ze nooit kwijt. En ik kan er altijd en overal bij.

Ik kan iCloud namelijk ook op de computer openen en daarmee foto’s importeren. Op die manier zet ik ze makkelijk op de computer, plaats ik ze op Facebook en gebruik ik ze ook voor mijn blog. Als je kijkt naar mijn blogartikel met mijn Ibiza outfits, die ik al een tijdje terug plaatste, zie je prachtige grote foto’s. Deze foto’s zijn allemaal met mijn mobiel gemaakt. Eerder stuurde ik de foto’s die ik met mijn mobiel maakte, door via de mail. Dat was erg veel werk en bij grote afbeeldingen duurde het erg lang voordat ze binnen kwamen. Met iCloud kan ik ze via een website heel gemakkelijk openen en heel snel uploaden. Op die manier kan ik heel eenvoudig foto’s van mijn mobiel halen en gebruiken voor mijn blog.

Ik raad een Cloud echt aan als je waardevolle foto’s op je telefoon hebt staan. Je moet er toch niet aan denken dat je die foto’s ooit kwijt zult raken…

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter