Follow:
Zwanger

Zwangerschapsupdate week 20

Ik ben alweer ruim 20 weken zwanger, ik zit op de helft! Heel fijn om deze mijlpaal bereikt te hebben! Het wordt vanaf nu allemaal echter: bezig met de babykamer, nadenken over verlof en inmiddels kan ik de baby ook voelen! Morgen hebben we de 20 weken echo, wat natuurlijk nog wel even spannend is. Maar vandaag geef ik jullie een update over afgelopen week.

20weken1

Ik voel de baby
Ik voel de baby nu al 2 weken, maar in het begin wist ik niet zeker of het de baby wel of niet was. Ongeveer 2x per dag, als ik stil zit bijvoorbeeld, voel ik hele lichte plopjes in mijn buik. Alsof er een luchtbel kapot knapt. En dat een paar keer achter elkaar. In het begin twijfelde ik of het de baby wel was, want ik had geen idee hoe dat zou moeten voelen. Wel wist ik dat het rond deze weken kon beginnen. Nu ik het echt 2 weken lang elke dag heb gevoeld, weet ik heel zeker dat het de baby is. Zo fijn om dat te voelen! Een teken van leven en ik krijg ook direct weer even het besef dat ik met z’n 2en ben. Heerlijk om dat te beseffen terwijl je een kopje thee op je werk drinkt!

Inkopen
De meubelen hadden we al besteld en die worden eind november geleverd. Verder hadden we, behalve kleertjes, nog niets aangeschaft. Afgelopen zaterdag zijn mijn man en ik naar de Prenatal geweest, want ze hadden de ‘Mama mazzel dagen’. Op bijna alles kreeg je 20% korting. We hebben alvast een aantal dingen gekocht, zoals een luieremmer en een matrasje. Later heb ik online ook nog een badje besteld, want ja, er was toch korting…
Ik heb ook de ‘Blije doos’ opgehaald. Voor mijn vakantie had ik het ophaalbericht in mijn mailbox ontvangen en afgelopen zaterdag wilde ik de box dus ophalen. Kwam ik er ‘s ochtends toch achter dat er een uiterlijke afhaaldatum op het ophaalbericht staat. Dat had ik niet gezien! Ik was een paar dagen te laat, maar dat was gelukkig geen probleem. Ik ging alsnog blij met de Blije doos de deur uit!

Zelf babykleertjes maken
Als je mij al langer volgt, weet je dat ik al een aantal jaar op naailes zit. Vorige week heb ik een aantal ontzettend leuke kinderstofjes gekocht. Als eerste ga ik een lekker zacht joggingbroekje maken. Zo leuk he om nu zelf babykleertjes te kunnen maken. Het gaat ook nog eens een stuk sneller dan kleding maken voor mijzelf, aangezien dit allemaal heel klein is.

Anderen zien het
Eindelijk is mijn buikje zo ver gegroeid dat anderen zien dat ik zwanger ben. Ik merk dat mensen nog wel heel voorzichtig zijn, maar ze durven het wel te zeggen of te vragen. Heel erg leuk! Maar blijkbaar zijn er ook nog mensen die het niet zien, want gisteren vroeg iemand mij nog of ik toevallig een aansteker had, hahaha!

Dat was mijn update van de afgelopen week. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Reacties

 • Reply Linda

  Oh wat herkenbaar allemaal. Ik weet nog dat ik ook twijfelde of ik de kleine wel voelde in het begin. Op een geve moment weet je het gewoon zeker. Zo bijzonder. Zeker als je het straks ook aan de buitenkant voelt/ziet!
  Voor de 20 weken echo was ik best zenuwachtig, dat vond ik wel een dingetje. Succes! En geniet. Het schijnt dat je je de komende weken het beste voelt!

  05/10/2016 at 06:37
 • Reply Jorinda

  Wat een leuke update weer =)
  Wat fijn dat je je baby nu voelt!
  Liefs Jorinda

  05/10/2016 at 07:26
 • Reply Manon

  Wat fijn dat je de kleine nu voelt. 20 weken alweer! voordat je het weet heb je je kindje in je armen liggen

  05/10/2016 at 12:10
 • Reply Marije

  Leuk leuk leuk!! De baby voelen is zo bijzonder! Succes morgen! De 20 weken echo is zo mooi maar ik vond het ook machtig spannend. Uitgebreid naar jullie baby koekeloeren, fantastisch!

  05/10/2016 at 12:37
 • Reply ZOEVE

  Je hebt echt al een prachtig buikje! <3

  05/10/2016 at 21:21
 • Reply Tessa Teresa

  Wat leuk dat je de baby voelt bewegen; bijzonder is dat he!
  Veel succes morgen bij de 20-weken echo, ik vond dat ook erg spannend moment.
  En wat zie je er mooi uit met je (overduidelijke) zwangere buik. Je straalt!

  05/10/2016 at 21:40
 • Laat een reactie achter