Follow:
Zwanger

Zwangerschapsupdate week 24

De zwangerschapsupdate van week 23 heb ik overgeslagen, omdat er werkelijk niets bijzonders was om jullie over bij te praten. Ik voelde me goed, mijn buik was niet gegroeid en er was gewoon geen nieuwe update omtrent de baby. Een goed teken natuurlijk. Van afgelopen week heb ik wel weer van alles te vertellen!

24wekenzwanger1

Levensvatbaar
Als eerste wil ik even stilstaan bij het feit dat de baby vanaf 24 weken levensvatbaar is. Vanaf nu zijn de longen goed genoeg gerijpt om aan de beademing te kunnen, mocht de baby te vroeg geboren worden. De overlevingskans is nog geen 100% helaas, maar elke week zal die kans omhoog gaan. In elk geval is dit wel de termijn waaraan de doktoren alles zullen doen om de baby in leven te houden bij een bevalling. Een grote mijlpaal dus! Maar hopelijk blijft ze nog een aantal maanden lekker warm in mijn buik zitten!

Dromen
Ik heb al heel lang niet meer gedroomd en nog nooit over mijn zwangerschap/de bevalling/de baby, maar afgelopen week heb ik 3 nachten achter elkaar gedroomd. Over dat het toch een jongen bleek, over dat mijn kind al 1 jaar was en ik weet niet allemaal wat nog meer. Ik weet dat je dit soort dromen kunt hebben tijdens je zwangerschap, maar ik vond het heel apart zo 3 nachten achter elkaar.

Kwaaltjes
Ik heb mij de afgelopen weken topfit gevoeld. Nu merk ik dat dit langzaamaan alweer wat minder wordt. Sinds 1,5 week voel ik mij elke dag moe. Ook voel ik mij af en toe een beetje duizelig. Ik merk ook dat ik een heel klein beetje rugpijn begin te krijgen. Maar dit is rugpijn die ik van mijzelf ken. Dat heb ik over gehouden aan de jaren die ik in de thuiszorg heb gewerkt. Die rugpijn krijg ik nu als ik bijvoorbeeld een ochtend heb schoongemaakt of als ik een langere tijd op een kruk zonder rugleuning heb gezeten. Gelukkig is het geen rugpijn die ik elke dag heb, maar trekt het snel weer weg. Al met al merk ik dus dat de fitheid weer wat achteruit gaat, maar ik mag echt niet klagen. Ik kan alles nog doen wat ik wil doen.

Buikje
Nadat de groei van mijn buik voor mijn gevoel 2 weken heeft stilgestaan, is het afgelopen weekend toch weer iets gegroeid. Als ik rechtop sta, kan ik mijn tenen niet meer zien. Haha! Ik draag nog enkele gewone shirtjes, maar ik ben bang dat dit niet zo lang meer gaat passen en dat ik dan helemaal over moet op zwangerschapskleding.

Schopjes
De schopjes gaan steeds harder. In het begin (vanaf 18 weken) voelde het nog als kleine plopjes, maar inmiddels zijn het echte trappen geworden. Wel heel leuk om te voelen en extra leuk dat mijn man het ook goed kan voelen. Alleen houdt onze kleine er ook nog wel eens mee op als mijn man zijn hand op mijn buik legt. Nu al een eigenwijs ding…

Dat was de zwangerschapsupdate van deze week. Als jullie nog leuke ideeën of vragen hebben die ik in de volgende update kan meenemen, kun je dat bij de reacties aangeven!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

5 Reacties

 • Reply Jorinda

  Wat een leuke update weer =)
  Vind ze elke keer weer leuk om te lezen!
  Liefs Jorinda

  02/11/2016 at 07:29
 • Reply Elma

  Leuk om weer een update te lezen! tijdens mijn zwangerschappen droomde ik ook heel veel, altijd allemaal hele bizarre dingen ook.. haha

  02/11/2016 at 13:40
 • Reply Karlien - Polished Cats

  ooeh leuke update
  je ziet er ook echt prachtig uit

  liefs
  Karlien

  02/11/2016 at 17:45
 • Reply tamara

  Ik ben ook in februari uitgerekend en ook wij krijgen een meisje. Wat een spannende tijd hé? Leuk om je blogs te lezen over je zwangerschap.

  06/11/2016 at 21:17
 • Reply Roxanne

  Ohhhh ik kan niet wachten tot ik onze mini ook ga voelen!
  Hoe is je bloeddruk? Misschien dat je daar duizelig van bent? Die van mij is prima maar ietsje aan de lage kant waardoor ik soms eventjes duizelig ben.

  16/11/2016 at 20:54
 • Laat een reactie achter