Follow:
Zwanger

Zwangerschapsupdate week 26

Ik ben alweer ruim 26 weken zwanger. Afgelopen week is er veel gebeurd rondom mijn zwangerschap. Gelukkig allemaal leuke dingen en dus was het een hele positieve week! Ik had voor het eerst de ZwangerFit cursus, ik ging naar een collega om babyspulletjes uit te zoeken en op het werk heb ik mijn zwangerschapsverlof alvast aangevraagd.

26wekenzwanger2

Geen navel meer
Laat ik als eerste die gekke tekst op het bordje even verklaren: Ik had altijd een vrij diepe navel. Mijn buik is inmiddels zo gegroeid, dat hier niets meer van over is. Het kuiltje dat ooit mijn navel was, is nu bijna net zo glad als de rest van mijn buik. Super vreemd om te zien. Ik ben benieuwd of het zo blijft of dat mijn navel nog naar buiten gaat ploppen.

ZwangerFit
Ik had mij al een maand geleden opgegeven voor de cursus ZwangerFit. Vorige week woensdag was de eerste keer dat ik erheen ging. We begonnen met een gezamenlijke warming-up en daarna maakten we om de beurt gebruik van verschillende fitnesstoestellen. Nu houd ik helemaal niet van sporten, maar gelukkig moet je iets minder fanatiek doen als je zwanger bent. Ook zat ik voor het eerst op de balanceerbal en kregen we aan het einde nog wat theorie.

Babyspulletjes overnemen
Vorige week organiseerde een collega een gezellige ochtend voor enkele zwangere collega’s. We konden allemaal babyspulletjes uitzoeken die van haar waren geweest, voor een leuk prijsje. Ik heb verschillende dingen uitgekozen: het ‘Oei, ik groei!’ boek, mini Adidas sneakers en wat rompertjes. Ze had ook nog cake gebakken en het was een gezellige ochtend!

Zwangerschapsverlof aangevraagd
Op het werk heb ik mijn zwangerschapsverlof aangevraagd. Je mag kiezen of je 4 of 6 weken voor je uitgerekende datum met verlof wilt. Ik ga (als alles goed blijft gaan) 4 weken voor de tijd met verlof, zodat ik nog 2 weken extra heb na de geboorte van ons kindje. Ook heb ik nog wat vakantiedagen en levensfasebudget dagen die ik aan het eind opneem, zodat ik 5 weken langer verlof heb dan standaard is.

Maxi-Cosi & EasyFix
Vorige week zijn we met mijn schoonmoeder en oma van mijn man naar de Baby-Dump winkel geweest. Van mijn schoonouders mochten we een Maxi-Cosi uitzoeken (heel lief). Ook heeft oma alvast een cadeau voor de baby ingeslagen. Wat een luxe dat zoveel mensen wat willen geven aan de baby! De Maxi-Cosi hebben we alvast mee naar huis gekregen, want als de baby geboren gaat worden in het ziekenhuis moet ze in de Maxi-Cosi mee terug. Via Marktplaats hebben we 2 dagen later een EasyFix gekocht. Dat is een onderstel voor de Maxi-Cosi, wat in alle auto’s met IsoFix kan. Dat is de veiligste en gemakkelijkste manier om een baby te vervoeren. De meeste grote en nuttige dingen hebben we nu al! Volgende week komen de meubels binnen, ik kan niet wachten!

Dat was het weer voor deze week! Mocht je vragen hebben: stel ze gerust in de reacties!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

7 Reacties

 • Reply priscilla

  Wat een prachtige buik heb je! Gek he van je navel. Bij mij gebeurde het pas in de laatste weken, maar hij is nu gelukkig weer helemaal de oude haha.

  17/11/2016 at 09:10
 • Reply Jorinda

  Wat een leuke update weer =)
  Ik vind het altijd leuk om te lezen.
  Liefs Jorinda

  17/11/2016 at 10:42
 • Reply Marije Nieuwenhuis

  Een easyfix is zeker heeeeel handig! Wij zijn er nog steeds erg blij mee. Geen gedoe met de gordel, klik en klaar! Leuke update! Erg leuk om te lezen hoe een ander de zwangerschap ervaart.

  17/11/2016 at 11:55
 • Reply Charel

  Vind het zo leuk om dit steeds opnieuw te zien! Zo leven wij ook een beetje mee!

  17/11/2016 at 14:27
 • Reply Jorinde

  Mooi buikje! Gezellig ook zo’n ochtendje ook met collega’s!

  17/11/2016 at 14:59
 • Reply Kirsty

  Leuk om te lezen! Dat van je navel klinkt grappig, ik wist niet dat dat zo kon gebeuren, maar het is eigenlijk wel logisch als je buik zo groeit.

  17/11/2016 at 15:47
 • Reply Karlien - Polished Cats

  leuke update zeg!
  het groeit goed, zooo spannend he

  liefs
  karlien

  17/11/2016 at 22:17
 • Laat een reactie achter