Follow:
Zwanger

Zwangerschapsupdate week 27

Ik ben alweer 27 weken zwanger. De tijd lijkt voorbij te vliegen! Voor mijn gevoel komt al het leuke nu. Het afmaken van de babykamer, het laatste regelwerk, etc. Maar ik geef jullie eerst nog even een update van mijn 27ste zwangerschapsweek. Een week waarin ik slecht sliep, een informatie avond over bevallen in het ziekenhuis bijwoonde en de kledingkast van de baby alvast inpakte!

27wekenzwanger

Moe, moe, moe
Ooh wat ben ik moe! Dat was ik natuurlijk al door mijn lage bloeddruk, maar door het slechte slapen wordt dat helaas ook niet beter. Afgelopen week was ik regelmatig vroeg wakker. Een keer om 5 uur, een keer om 4 uur en zelfs op mijn vrije dagen was ik om 7 uur al wakker! Niet echt lekker, ik ben dan de hele dag moe. Zelfs een middagslaapje helpt dan niet meer.

Kledingkast voor de baby
Vorig weekend kwamen de opbergmandjes binnen, die ik online had besteld. Deze opbergmandjes waren voor de kledingkast van de baby. In de babykamer hebben we een vaste kast, dus die hoefden we niet te kopen. De week ervoor had mijn man de kast aan de binnenkant geschilderd. De kast heeft 2 planken en een hanggedeelte. In het hanggedeelte heb ik alle jurkjes, jasjes en shirtjes gehangen. In de opbergmandjes heb ik alle broekjes gelegd. Ik heb alles uitgezocht op maat, dat vind ik het meest overzichtelijk. De houten kleerhangers had ik via Marktplaats gekocht. Haar kast is nu helemaal af en al dat roze staat zo leuk he! Natuurlijk moet alles nog gewassen worden, maar daar heb ik nog wel even de tijd voor.

Geen puistjes meer
Weet je? Ik heb nauwelijks nog puistjes! Heel af en toe een heel kleintje, die heel gemakkelijk te verdoezelen is. Maar echt een dikke puist heb ik al weken niet meer. Ik heb altijd wel ergens een puist en vooral in de eerste weken van de zwangerschap was het een ramp. De laatste weken zijn mijn hormonen wat dat betreft dus aardig stabiel. Voor het eerst sinds jaren gebruik ik geen foundation meer, maar is enkel een poedertje genoeg. Hoera!

Informatie avond: Bevallen in het ziekenhuis
Vorige week dinsdag gingen we naar een informatie avond van het ziekenhuis, waar ik wil bevallen. We kregen wat uitleg, al moet ik zeggen dat ik de info wel heel summier vond. Het ging alleen over de medische redenen om in het ziekenhuis te bevallen, een klein stukje over het poliklinische gedeelte, over de mogelijkheden van pijnbestrijding en de manieren van inleiden. We mochten ook een poliklinische bevalkamer zien, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar best van ben geschrokken. Het was een kille, steriel uitziende kamer met een groot ziekenhuisbed en een mega lamp erboven. Ik kreeg er een ‘operatiekamer’ gevoel van. Dat brengt mij toch wel een beetje aan het twijfelen… maar aan de andere kant moet ik er echt niet aan denken dat ik straks al die rommel thuis heb!

Een vraag aan de mama’s: zijn jullie (poliklinisch) in het ziekenhuis bevallen of thuis?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

10 Reacties

 • Reply Jorinda

  Wederom weer een leuke update om te lezen =)
  Wat minder dat je zo moe bent.
  Liefs Jorinda

  23/11/2016 at 11:34
 • Reply Fenna

  Die vermoeidheid is herkenbaar! Nu slaap ik weer ietsjes beter maar nog niet helemaal lekker 😉 . Ik heb mijn verloskundige afspraken via een Centering Pregnancy, daar krijgen we veel info over bevallen en alles eromheen. Vanaf 30 weken mag je hier een rondleiding aanvragen in het ziekenhuis. Ik hoop poliklinisch te kunnen bevallen 🙂

  23/11/2016 at 15:04
 • Reply Charel

  Leuke update! Lijkt me heerlijk om met die kleertjes bezig te zijn! Je hebt echt een mooie buik!

  23/11/2016 at 16:05
 • Reply YuStSoMe

  Als je ligt te bevallen kijk je niet naar je omgeving. Dan focus je je op dat babietje dat eruit moet… tip van oma!

  23/11/2016 at 18:30
 • Reply ZOEVE

  Wat vervelend dat je zo moe bent, ondanks dat zie je er prachtig uit meid!

  23/11/2016 at 23:42
 • Reply Marije Nieuwenhuis

  Aloha!
  Ik ben thuis bevallen, ik wilde dat heel graag en gelukkig is dat gelukt. Ik wist gewoon dat ik me thuis veel beter zou kunnen ontspannen (ja ontspannen tijdens een bevalling?, lang leve de ontsluiting) dan in een vreemde omgeving als het ziekenhuis. Nadien gewoon onder mijn eigen douche en in mijn eigen bed. En wat rommel betreft, tja.. het is even een smeerboel maar in het kraampakket zit van alles om de boel zoveel mogelijk schoon te houden. Daarnaast: de kraamverzorgende die bij de bevalling is ruimt alles voor je op en verschoont je bed en de dagen erna regelt ze gewoon de was en het huishouden mits alles goed verloopt met jou en de kleine. Ik ben van mening dat omgeving wel wat doet om een bevalling te bespoedigen. Maar vooral doen waar jij een goed gevoel bij hebt! Zo belangrijk, jij moet het uiteindelijk doen en dat kun jij! ?? Voor nog meer tips/trics we kunnen altijd meeten?. Of gewoon voor wen kletspraat haha!

  24/11/2016 at 13:42
 • Reply Tessa Teresa

  Ook ik wilde graag in het ziekenhuis bevallen. Uiteindelijk werd ik met 37 weken om medische redenen opgenomen in het ziekenhuis en ben ik ingeleid. Ik kan me echt niet meer herinneren hoe de bevalkamer eruit zag, daar ben je op zo’n moment niet mee bezig!

  Hoe sta jij tegenover pijnbestrijding? 8 jaar geleden was daar (in ieder geval bij mij in het ziekenhuis) nog geen sprake van..

  Hopelijk trekt de vermoeidheid snel wat weg!

  25/11/2016 at 07:41
  • Reply Bertine

   Ja dan heb je niets te kiezen inderdaad en gaat het alsnog anders dan gedacht!
   Ik kies er zelf in eerste instantie voor om het zonder pijnbestrijding te doen, puur als reden dat je kindje suf kan zijn en dat ik zelf last kan hebben van bijwerkingen. Maarja, ik weet natuurlijk niet wat ik ga zeggen als ik eenmaal de pijn voel…

   25/11/2016 at 22:55
 • Reply Roxanne

  Mooie buik! Ik ben erg benieuwd naar het kamertje, ga je dat hier showen? 🙂

  03/12/2016 at 00:51
  • Reply Bertine

   Dank je!! ja zeker ga ik dat laten zien. maar ik denk wel pas na mijn bevalling, zodat familie eerst de kans krijgt het in het echt te zien!

   05/12/2016 at 19:37

  Laat een reactie achter