Follow:
Zwanger

Zwangerschapsupdate week 34

De update is een beetje laat deze week en zoals jullie wel merken lukt het mij niet meer om dagelijks een artikel voor mijn blog te schrijven. Waar ik eerder tot laat in de avond door ging om ervoor te zorgen dat er de volgende dag een artikel online staat, kies ik er nu voor om lekker rustig aan te doen en op tijd naar bed te gaan. Even andere prioriteiten stellen dus… Vorige week was een goede week met ook weer een controle bij de verloskundige.

Controle verloskundige
Met 33 weken en 3 dagen had ik een controle bij de verloskundige. Mijn bloeddruk is echt nog steeds perfect en het hartje van de baby doet het goed. Ook heeft ze met haar handen op mijn buik gevoeld en kon ze mij vertellen dat de baby al een gedeelte is ingedaald. Dat had ik eigenlijk ook al wel een beetje verwacht, want ik had een aantal dagen daarvoor een raar gevoel in mijn onderbuik gehad. Ook moet ik steeds vaker plassen en dat is ook wel een logische verklaring. Ik denk dat ze inmiddels nog verder is ingedaald, want ik voel haar bewegen onder mijn bolle buik. Maar dat zullen we volgende week met de liggingsecho wel horen.

10 kilo aangekomen
Verder schrok ik er best wel van dat ik nu precies 10 kilo ben aangekomen! Voor mijn gevoel ben ik helemaal niet dik en valt mijn buik reuze mee. Waar zit die 10 kilo dan? Gelukkig is het heel normaal om dat op dit termijn aangekomen te zijn, maar voor mijzelf was het wel even slikken. Voor de tijd wist ik zeker dat ik geen moeite zou hebben met het getalletje op de weegschaal, want je weet waar je het voor doet. Maar nu het dus zover is, vond ik het lastiger dan gedacht. Ik dacht gewoon dat het met mijn omvang allemaal nog wel meeviel…

Eerste babywasjes
In mijn fotodagboek liet ik ook al zien dat ik het eerste babywasje had gedaan. Ik wil graag alles uitgewassen hebben voor de 37ste week, zodat ik mij daar geen zorgen meer over hoef te maken. Ik ga deze week nog eerst de dekens en lakens doen en vanaf volgende week ga ik beginnen met de kleertjes.

Werken
Ik hoef niet lang meer te werken, volgende week vrijdag is mijn laatste werkdag. Ik kon het eigenlijk nog prima volhouden, maar sinds deze week heb ik weer last van mijn SI gewricht. De andere kant dit keer. Gisteren is dit nog erger geworden en ik moet even kijken hoe het gaat. Ik hoop zo dat ik die laatste week tot aan mijn verlof nog even vol kan maken!

Bewegingen van de baby
Echt schoppen doet de baby niet meer. Het is meer dat er af en toe een voetje uitsteekt. Ze beweegt haar voetjes van boven naar onder. Je kunt dat echt goed voelen, ook van buitenaf. Maar echt schoppen zoals eerder doet ze dus niet meer. Waarschijnlijk omdat het nu een beetje krapjes is daarbinnen.

Ondertussen wordt het steeds spannender en duurt het helemaal niet zo lang meer voordat ze zal komen!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Reacties

 • Reply Jorinda

  Wat een leuke update weer =)
  Bloggen is niet het belangrijkste nu rust nemen is ook nodig!
  Liefs Jorinda

  13/01/2017 at 07:41
 • Reply Lonneke

  Goed je rust nemen als je lichaam daarom vraagt. Je buik is weer flink gegroeid zeg!

  13/01/2017 at 10:50
 • Reply Elma

  Jeej, alweer 34 weken het einde komt echt in zicht! Lekker dat je bijna klaar bent met werken en heel logisch dat je nu even geen zin hebt om iedere avond aan je blog te zitten..

  13/01/2017 at 11:17
 • Reply Dhini

  Rust is belangrijk! Wat gaat tijd snel! Alweer 34 weken

  16/01/2017 at 17:32
 • Laat een reactie achter