Follow:
Zwanger

Zwangerschapsupdate week 36

De zwangerschapsupdate van week 35 heb ik overgeslagen, want door de griep had ik echt de energie niet om met mijn blog bezig te zijn. In week 35 is er ook niet zo heel veel gebeurd, dus de kleine dingen zal ik meenemen in deze update. Vorige week ging ik weer langs de verloskundige voor een laatste echo, had ik mijn laatste werkdag en is mijn buik weer een heel stuk gegroeid.

36 weken
Gisteren was ik precies 36 weken zwanger. Het komt nu allemaal echt dichtbij. Over een week kan de bevalling al beginnen, maar het kan ook maar zo nog 6 weken duren. In elk geval niet langer dan dat en dat is wel echt een fijn gevoel! Ik kijk er ontzettend naar uit om ons kleine meisje vast te kunnen houden!

Laatste echo
Vorige week had ik de laatste echo, de liggingsecho. Deze krijg je bij mijn verloskundigenpraktijk met 35 weken zwangerschap. Hierbij kijken ze of de baby goed ligt en of ze goed groeit. De baby lag keurig met haar hoofd naar beneden en qua groei doet ze het super! Ze ligt een paar dagen voor op schema, maar eigenlijk is dat heel erg prima. Zo fijn dat alles goed gaat en dat ze het zo goed doet! Ik kreeg nog een paar echo foto’s mee, maar daarbij kun je al bijna niets meer herkennen. Zo groot is ze al! Vorige week werd haar gewicht op 2550 gram geschat en elke week zal er ongeveer 200 gram bijkomen. De verloskundige heeft nog even gevoeld en het hoofdje van de baby ligt al volledig ingedaald in het bekken. Ze kan dus niet meer draaien en ligt in de juiste positie, fijn! Ik kreeg wat tips mee, voor wanneer ik de verloskundige moet bellen als het echt zo ver is. De volgende controle is volgende week en vanaf dan heb ik elke week een controle.

Laatste werkdag
Ik heb het de afgelopen dagen al een paar keer genoemd op mijn blog, maar ik heb nu zwangerschapsverlof! Afgelopen vrijdag was mijn laatste werkdag en nu ben ik 5 maanden vrij! Het voelt heerlijk om ‘s ochtends geen wekker te hoeven zetten. Deze eerste week kan ik nog niet echt genieten van mijn verlof, want voor mijn gevoel moet ik nog zoveel. Ik voel toch een soort druk om alles klaar te hebben voor de 37 weken. Als ze daarna nog even blijft zitten, gun ik mijzelf pas echt de tijd om rustig aan te doen.

Gipsbuik
Ik zag een tijdje terug op Instagram een super gave gipsbuik voorbij komen met spiegel mozaïek. Toch leek die optie mij te veel werk en bovendien was het erg prijzig. Ik heb nu een ander leuk idee voor een gipsbuik in mijn hoofd. Afgelopen zondag hebben mijn man en ik samen een gipsbuik gemaakt. Dit was ontzettend leuk om te doen! Van het hele proces ga ik nog een blogje schrijven.

Kleding
Ik heb nog best lang jurkjes en truien kunnen dragen die eigenlijk geen positiekleding zijn, maar dit gaat nu echt niet meer. Mijn buik is zo groot geworden dat dit nu echt te strak zit. Op bovenstaande foto draag ik trouwens wel een nieuwe trui, die uit een gewone collectie komt. Dat is de enige die ik nu pas! Voor de rest moet ik het echt doen met de zwangerschapskleding die ik heb. Helaas passen ook niet alle zwangerschapsbroeken meer, omdat de band gaat knellen om mijn buik. Ik voel de drang om nieuwe dingen te kopen, maar dat is super zonde want zolang kan ik het niet meer aan. Daarom maar extra vaak wassen!

Dat was de update weer voor deze week! Ik ga nu even kijken bij mijn man, want hij is het wiegje voor op onze slaapkamer in elkaar aan het zetten!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Reacties

 • Reply Mariëlle

  Wauw, wat een buik! Gelukkig gaat alles goed 🙂 Ik snap wel dat je nu meer kleding wilt kopen maar ik vind je beredenering echt goed hoor! Succes met de laatste loodjes en geniet van je vrijheid!

  24/01/2017 at 09:19
 • Reply Jorinda

  Wat een leuke update weer , het einde komt nu echt in zicht =)
  Liefs Jorinda

  24/01/2017 at 10:56
 • Reply Tineke

  Dat alles te strak gaat zitten komt me heel bekend voor! Week 36 was bij mij de laatste week, Fedde kwam namelijk al met 36 weken en 1 dag. Ik hoop voor je dat het niet lang meer duurt 😉 Succes met de laatste weken/week.
  Liefs

  24/01/2017 at 15:44
 • Reply Lonneke

  Nou nu is het echt nog heel even. Lekker dat je verlof heb en de tijd hebt om de laatste dingen af te maken. Geniet er goed van!

  24/01/2017 at 16:29
 • Reply Kirsty

  Wat fijn dat je verlof is begonnen en verder alles goed is met de baby! Succes nog met de laatste loodjes!

  24/01/2017 at 16:42
 • Reply YuStSoMe

  Wat fijn dat het zo goed gaat. Nee, niet shoppen is inderdaad zonde. Ben zo benieuwd naar jullie kindje!

  24/01/2017 at 18:54
 • Laat een reactie achter