Follow:
Zwanger

Zwangerschapsupdate week 38

Afgelopen maandag was ik 38 weken zwanger. Dat betekent dat de baby nu elk moment kan komen. Dat is wel heel erg spannend! Ik moet nu elke week op controle naar de verloskundige, doe het verder rustig aan en dan is het nu alleen nog maar afwachten!

De buik
Hoeveel buikfoto’s zal ik nog maken? Geen idee! Ik blijf gewoon elke maandag braaf een buikfoto maken met het bordje erbij en dan zien we het wel! De afgelopen dagen is mijn buik, voor mijn gevoel, nog meer gegroeid. Hij zit zo gigantisch in de weg! Ik kan niet echt meer lekker zitten op een stoel en vooral sokken en schoenen aantrekken gaat best lastig.

Wekelijkse controle
Ik moet nu elke week op controle komen bij de verloskundige. De baby was al ingedaald, maar vorige week bleek dat ze echt vast in het bekken is ingedaald. Ze ligt er dus al helemaal klaar voor! Verder wordt er bij elke controle nog even naar het hartje van de baby geluisterd (die geeft nu zo’n 140/150 slagen per minuut) en wordt mijn bloeddruk gecontroleerd (die elke keer rond de 118/62 is, prachtig dus). Na 10 minuten sta ik dan ook weer buiten.

Geen nesteldrang
Gelukkig heb ik geen last van nesteldrang (meer). Alles moest even goed schoon in ons huis en nu dat het geval is, kan ik het lekker makkelijk bijhouden. Ik merk wel dat ik er heel erg op let dat ik alle spullen steeds opruim, terwijl ik het hiervoor dagen kon laten liggen. Maar dat ligt er meer aan dat mocht de bevalling beginnen, ik niet alsnog hoef op te ruimen. Alles is nu eenmaal glad en dat zou ik graag zo houden.

Zere buik ‘s avonds
Vooral in de avond, na het warme eten, krijg ik bijna altijd last van mijn buik sinds deze week. Het gevoel van vol zitten en dat ik een strakke buik heb is dan heel erg aanwezig. Echt geen fijn gevoel, maar wel te doen gelukkig. Ik weet eigenlijk niet zo goed of het harde buiken zijn (want die heb ik nooit gehad) of dat het de baby is die haar voetjes spreidt. Het voelt alsof het dat laatste is, maar ik heb dus geen idee. Echt fijn is het niet.

Zin in lekkere dingen
Ik heb de afgelopen tijd meer zin in lekkere dingen gekregen. Ik vraag mij af of dit door de zwangerschap komt. Ik denk dat het er meer mee te maken heeft dat ik nu de hele dag thuis zit en dat er allemaal lekkers in de kast ligt. Het ligt gemakkelijk voor het grijpen en ik heb ook de tijd om zin te krijgen in lekkere dingen. Ik snoep veel meer dan ik normaal gesproken doe, want eerder nam ik maar 1x per dag iets lekkers. Nu neem ik wel 2 en soms zelfs 3 keer per dag iets lekkers. Ik kan de verleiding gewoon niet weerstaan!

Dat was het voor deze week. Ik ben benieuwd hoeveel updates er nog komen!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

14 Reacties

 • Reply Manon

  Oeh zoo leuk! Het wachten wanneer ze komt blijft een spannende tijd, vooral nu de 40 weken in zicht komen.

  Harde buiken kan je heel goed voelen/merken. Je buik wordt letterlijk heel hard en na een paar seconden tot minuut wordt je buik weer ‘normaal’. En je voelt tijdens zo’n harde buik ook dat je buik helemaal hard is als je er op drukt haha..
  Ik kreeg ze bij Vic altijd als ik te druk was.

  Succes met de laatste loodjes, komen haar graag snel bewonderen als ze er is πŸ˜€

  08/02/2017 at 06:20
 • Reply Jorinda

  Wat een fijne update weer , de laatste loodjes zijn nu echt begonnen!
  Liefs Jorinda

  08/02/2017 at 07:25
 • Reply Lonneke

  Ik ben ook heel benieuwd nu hoor, want echt het kan elk moment komen. Rustig aan en fijne week!

  08/02/2017 at 08:21
 • Reply priscilla

  Oh wat een spannend idee dat het nu ieder moment kant gebeuren he!? Ik herkende een harde buik voornamelijk aan het harde gevoel, maar ook het idee hebben dat er opeens een voetbal in mijn buik zat. Er komt ontzettend veel druk op je buik te staan die je na een paar minuten weer voelt afnemen. Succes nog even πŸ™‚

  08/02/2017 at 09:59
 • Reply Marije Nieuwenhuis

  Ooooooh herkenbaar! Die laatste weken had ik het gevoel dat die buik met de minuut groeide! Spannend spannend spannend. Heel veel succes alvast voor als het allemaal gaat beginnen!

  08/02/2017 at 13:47
 • Reply Karlien - Polished Cats

  leuke update!
  het is bijna zover en ik vind het zooo spannend

  liefs
  Karlien

  08/02/2017 at 18:30
 • Reply Yvonne

  Fijn dat het zo goed gaat. Wel jammer dat je zo veel thuis blijft. Terwijl je nu juist tijd hebt om nog leuke dingen te gaan doen (niet naar een pretpark of zo, maar je kan in principe bijna alles doen toch?). Dan gaat de tijd ook veel sneller voorbij πŸ™‚

  08/02/2017 at 21:34
  • Reply Bertine

   Ja klopt maar wat moet ik doen dan? Vandaag high tea gedaan met mijn moeder. Vorige week al afgesproken met een vriendin. Mijn andere vriendin zit nu in het buitenland. Alleen in het weekend kan ik met mijn man wat doen. Als je ideeen hebt om (alleen) te doen: die zijn van harte welkom!!

   08/02/2017 at 21:44
 • Reply Yvonne

  Wandelen, fietsen, winkelen. Met de trein naar een andere stad. Hoeft niet 2 uur verderop, maar een half uur of zo. Zelf vind ik het heerlijk om dat soort dingen alleen te doen, en sinds ik moeder ben komt dat er eigenlijk niet meer zo van. Zou wel kunnen natuurlijk, maar je doet het wel minder makkelijk.
  Heb je vriendinnen die al kinderen hebben en parttime werken? Dan zou je daar eens heen kunnen gaan? Als je de eerste bent en ze werken allemaal nog fulltime is dat geen optie uiteraard.
  Maar vooral bewegen is heel goed.
  Als je nog 4 weken zwanger bent, gaat het anders lang duren… Vooral omdat jij nu al rusteloos begint te worden volgens mij πŸ™‚

  08/02/2017 at 22:52
  • Reply Bertine

   Dank voor je tips! Ik probeer elke dag een kleine wandeling te maken, om wat frisse lucht te krijgen, maar echt wandelen lukt niet meer met 38 weken zwangerschap helaas. Net als fietsen. Ik heb momenteel de conditie van een oude oma haha! Winkelen doe ik graag en de afgelopen 2 zaterdagen heb ik dat wel even gedaan, maar dat houdt ook een keer op. En Nope geen vriendinnen die parttime werken…

   09/02/2017 at 06:18
 • Reply Yvonne

  Ik bedoel met ‘dat soort dingen alleen doen’, het winkelen. Wandelen en fietsen doe ik natuurlijk heel graag met mijn zoontje πŸ™‚

  08/02/2017 at 22:53
 • Reply Yvonne

  Ok, jammer dat je conditie niet meer zo goed is. Dat is bij iedereen anders met 38 weken zwangerschap. Zelf voelde ik me toen beter dan als ik niet zwanger ben (maar dat is een lang verhaal haha!).
  Tja, dan weet ik het ook niet. Bezoekjes aan ooms en tantes misschien? Maak je die ook bij πŸ™‚
  En anders toch maar’uitzitten’.

  09/02/2017 at 06:59
 • Reply Tessa Teresa

  Hi Bertine,

  Fijn om te horen dat het goed gaat en gaaf dat je de 38 weken al gehaald hebt!

  Ik ben erg benieuwd naar de baby en haar naam!

  Ik vraag me af (excuus als je er al over geschreven hebt) ben je van plan om thuis of in het ziekenhuis te bevallen?

  Liefs

  09/02/2017 at 23:30
  • Reply Bertine

   Ja ik ben ook zo benieuwd naar haar!! Ik wil graag poliklinisch bevallen. In het ziekenhuis dus, zelf gekozen. Met als reden dat ik de rommel lekker daar wil maken en niet thuis (ook al weet ik dat je het niet zelf op hoeft te ruimen). Daarbij is onze slaapkamer niet zo groot en in het ziekenhuis heb je lekker de ruimte. En zoiets verschrikkelijk pijnlijks wil ik gewoon graag op een andere plek doen, zodat ik daarna lekker naar mijn eigen huis kan waar ik dat niet heb meegemaakt…

   11/02/2017 at 10:55

  Laat een reactie achter